Tipărituri vechi

românești sau despre români

Noul Testament, Sankt Petersburg, 1819

„Noul Testament adecă așăzemântul legii cei noao, a Domnului, și Mântuitoriului nostru Iisus Hristos. Cu chieltuiala Rossieneștii Soțietăți a Bibliei. În Sankt Petersburg, în tipografia lui Nic. Grecia. În anul 1819 August 15 zile.

Întru slava Sfintei, și de o Ființii, și de viiații făcătoarei, și nedespărțitei Troiții, a Tatălui, și a Fiiului, și a Sfântului Duh. Din porunca prea binelui credincios, și însuși stăpânitoriului, marelui nostru Domn Înpărat Alexandru Pavlovici a toată Rossie, în ființa Soției sale prea bine credincioasăi Doamni Înpărătesii Elisavetei Alexievnii, și a maicii sale prea bine credincioasăi Doamni Înpărătesii Mariei Theodorovnei, și a bine credinciosului Domn țesarevici, și Marelui Cniaz Constantin Pavlovici […] Cu blagoslovenie Sfântului îndreptătoriului a toată Rossiei Sinod.

Înpărăteasca de Dumnezeu păzita cetate Sanktpăterburg, de pe cea din Transilvanie tipărită romăneasca tălmăcire, acum de al doilea s-au tipărit Noul Testament, cu cheltuiala și osirdiia Rossieneștii Soțietăți a Bibliei, în anul de la zidirea lumii 7327, iară de la întruparea Cuvântului lui Dumnezeu, 1819 Indict 7, în a noaosprezăcilea an a fericitei și p’a cincii stăpâniri al înpărăteștii sale măriri.”

Sursa imaginilor: http://www.dacoromanica.ro/

Single Post Navigation

2 thoughts on “Noul Testament, Sankt Petersburg, 1819

  1. Pingback: Fondul de carte veche românească al Academiei Române Filiala Iași, M-N « Tipărituri vechi

  2. Pingback: Fondul de carte românească veche al Academiei Române – Filiala Iași | Tipărituri vechi

Lasă un comentariu