Tipărituri vechi

românești sau despre români

Îndreptarea păcătosului. Carte tipărită la Iași și apărută la Timișoara (1765)

Indreptarea pacatosului

„Și s-au tipărit cu voia și cu blagosloveniia prea osfințitului Mitropolit al Moldavii Kiriu Kir Gavriil, în Tipografiia sfintei mitropolii în Iași.

Indreptarea pacatosului 2

Cu blagoslovenia prea osfințitului și prea covârșitoriului Domnului Pavel Nenadovici, Pravoslavnicului Arhiepiscop al Carlovețului și Mitropolit la tot slaveno-serbesc și rumănesc norod care să află în ținutul ai sale chesaro-crăeștii și apostoliceștii măriri.

Pagina de titlu

Pagina de titlu

Îndreptarea păcătosului cu Duhul blăndețelor, precum dohtorilor celor duhovnicești, așa și celor ce să dohtoresc dănșii păcătoșilor, celor ce să pocăesc. Întru folos așezat în Temișvarul Banatului, la anul 1765, luna lui Iunie, 8.

Indreptarea pacatosului (epilog)

Epilog

Slavă și mulțimită Tatălui și Fiiului și Duhului Sfânt, carele ne-au ajutat după început de am și sfârșit. Pre această cărțulie în limba slovenească și rumănească, în care carte iaste învățătură duhovnicească, însă așăzată de sfințiia sa Vichentie Episcopul Timișvarului, dară tipărită de Grigorie Stanoviciu. Rugămu-vă pre voi Părinți Cititori aflând greșală în slove sau în cuvinte, să fiți noao lesne ertători, că precum orbul înblând, nu-i fără de poticneală, așa și tipografii a nu fi fără de greșală.

Sfârșit și lui Dumnezeu laudă.

Și s-au diorftosit de Evloghie Monah, iară așazătoriu slovelor Damaschin Diacon și Ilie Zățariu.”

Sursa imaginilor: www.dacoromanica.ro

Single Post Navigation

Lasă un comentariu